Подружжя з Ленінградської області арештували за листівки «Путіняку на гілляку»

Подружжя з Ленінградської області арештували за листівки «Путіняку на гілляку»

Укрінформ
Гатчинський міський суд у Ленінградській області РФ заарештував до 29 лютого подружню пару, художницю Анастасію Дюдяєву та ювеліра Олександра Доценка, за звинуваченням у закликах до тероризму через листівки «Путіняку на гілляку».

Про це передає Укрінформ із посиланням на правозахисний проєкт "ОВД-Інфо".

Подружжя затримали 24 січня. В їхній квартирі був проведений обшук, після чого їх відвезли на допит в управління ФСБ по Гатчині.

За версією спецслужби, Дюдяєва виготовила листівки українською мовою, в яких серед іншого був напис «Путіняку на гілляку», а потім розклала їх у магазині "Лента". Силовики стверджують, що під час обшуку подружжя були знайдені ескізи листівок. Про роль у справі Доценка не говориться.

Читайте також: У Росії студента засудили до 5 років колонії за «співпрацю з українськими спецслужбами»

Як повідомлялося, у листопаді минулого року суд у Санкт-Петербурзі засудив до 7 років колонії художницю Сашу Скочиленко – за те, що вона на місці цінників у продуктовому магазині розмістила стікери з інформацією про військові злочини на території України. Скочиленко визнали винною у поширенні фейків про російську армію. Художниця визнала факт розповсюдження стікерів, проте заявила, що інформація на них не є хибною, а тому вона не вважає себе винною.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала художницю Скочиленко політув'язненою у РФ.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-