Штати і Британія знову атакували об'єкти хуситів у Ємені

Штати і Британія знову атакували об'єкти хуситів у Ємені

Укрінформ
США і Велика Британія за підтримки Канади, Нідерландів, Бахрейну й Австралії завдали в понеділок нових ударів по військових об'єктах єменських бойовиків хуситів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Це вже восьма атака на бази єменських бойовиків менш ніж за два тижні, зазначається у спільній заяві Вашингтона і Лондона.

«Нашою метою залишається деескалація напруженості й відновлення стабільності в Червоному морі… – вказується в заяві. – Ми без вагань захищатимемо життя і вільний потік торгівлі на одному з найважливіших водних шляхів у світі».

Читайте також: У США готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів

Ударів було завдано по восьми цілях – підземному сховищу та об'єктах, пов'язаних з ракетною й повітряною розвідкою бойовиків.

Уточнюється, що США задіяли винищувачі з авіаносця Dwight D. Eisenhower. За словами міністр оборони Великої Британії Гранта Шаппса, до атаки були залучені чотири британські винищувачі Typhoon.

Читайте також: Удари по хуситах мають гарний ефект - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Серед інших питань ішлося і про безпеку в Червоному морі.

Фото ілюстративне: US CENTRAL COMMAND

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-