Товари з алюмінію увійдуть до 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії - Politico

Товари з алюмінію увійдуть до 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії - Politico

Укрінформ
Наступний 13-й пакет санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації передбачатиме заборону імпорту алюмінію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico із посиланням на європейських дипломатів.

Зазначається, що у такий спосіб Євросоюз намагається запровадити обмеження і проти російської енергетики, оскільки процес виплавки алюмінію потребує дуже великої кількості електроенергії, а ціни на електроносії складають до 40% собівартості продукції.

Дані торговельної організації European Aluminium, яка представляє виробників ЄС та виступає за посилення обмежень на імпорт російських постачальників, свідчать, що попередні раунди санкцій не зачепили близько 85% російського експорту алюмінію до ЄС.

За словами неназваного дипломата, країни незабаром почнуть обговорювати «додаткові елементи, які в цілому стануть пропозицією повної заборони».

Європейські країни сподіваються узгодити наступний пакет санкцій проти РФ до другої річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну.

«Ми вважаємо, що було б добре мати пакет (санкцій проти Росії – ред.) напередодні другої річниці війни», – сказав інший дипломат ЄС.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Вебером необхідність посилення санкцій проти РФ

Водночас за словами ще одного дипломата, найбільша проблема полягає у тому, що «усі великі товари вже під санкціями, а інші недоступні, наприклад, ядерна енергетика чи СПГ».

Як повідомлялося, Польща і країни Балтії підготували пропозиції до нового пакета санкцій ЄС проти Росії, що передбачають, зокрема, заборону на імпорт скрапленого газу й алюмінію з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-