Трамп виграє праймеріз у Нью-Гемпширі, однак Гейлі не відмовляється від боротьби

Трамп виграє праймеріз у Нью-Гемпширі, однак Гейлі не відмовляється від боротьби

Укрінформ
Попередні результати голосувань на республіканських праймеріз у Нью-Гемпширі, а також соціологічні прогнози вказують на те, що Дональд Трамп здобуває перемогу в цьому штаті над Ніккі Гейлі.

Проте Гейлі не відмовляється від подальшої боротьби, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Колишній президент Дональд Трамп перемагає на праймеріз у Нью-Гемпширі, обійшовши Ніккі Гейлі та ще більше посиливши свій вплив на Республіканську партію. Він стає першим кандидатом від республіканців у сучасну епоху, який виграв і Айову, і Нью-Гемпшир», - вказує телеканал із посиланням на власні підрахунки.

При цьому зазначається, що за результатами опрацювання 44% голосів у Нью-Гемпширі, експрезидента США підтримали 54,4% республіканських виборців, а за Ніккі Гейлі проголосували 43,9%.

Читайте також: Гейлі суттєво скоротила розрив із Трампом за рейтингами у ключовому штаті

«Як останній суперник Трампа в Республіканській партії Гейлі привітала його з перемогою, але додала, що «перегони ще далеко не завершені», адже вона готується до праймеріз у своєму рідному штаті, Південній Кароліні, наступного місяця»,- йдеться в повідомленні.

Перемога Трампа в «гранітному штаті», як американці називають Нью-Гемпшир, завдає серйозних складнощів Гейлі, яка вклала багато часу та ресурсів у тутешню кампанію. Однак на подальшу кампанію Трампа можуть вплинути судові процеси, які мають розпочатися у березні.

Читайте також: ДеСантіс знявся з виборів на користь Трампа

Як повідомлялося, період президентських праймеріз у США, тобто виборів єдиного кандидата всередині Республіканської й Демократичної партій, триватиме понад шість місяців. Голосування відбуватимуться в кожному з 50 штатів Америки, в окрузі Колумбія (місто Вашингтон), а також на п’яти територіях США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-