У Франції загинула учасниця акції протесту фермерів

У Франції загинула учасниця акції протесту фермерів

Укрінформ
У Франції під час блокування аграріями дороги загинула учасниця акції, коли автомобіль протаранив тюки соломи, якими фермери перекрили трасу.

Про це повідомляє France info, передає Укрінформ.

Зазначається, що внаслідок наїзду також зазнали серйозних травм донька та чоловік загиблої.

Подію, що сталась на півдненному заході країни, в Ар'єжі, прокоментував прем’єр-міністр Габріель Атталь.

«Всі наші фермери сьогодні в жалобі. Народ вражений і солідарний. Від імені уряду я хотів би висловити свої співчуття і запропонувати повну підтримку сім'ям і друзям загиблих», - написав Атталь у соцмережі Х.

Напередодні ввечері президент головного фермерського об'єднання країни, молоді аграрії зустрілися з прем'єр-міністром та міністром сільського господарства.

Після зустрічі голова фермерської оранізації Арно Руссо заявив, що протестувальники не зупиняться: "Поки не буде конкретних рішень, не буде скасування заходів на місцях".

Блокування доріг розпочалося у південних департаментах Франції минулого четверга. Згодом такі акції відбувались і в інших регіонах. Молоді фермери заблокували напередодні дороги біля Бове на півночі країни. Протестувальники також нагромаджують шини на залізничних коліях.

Читайте також: Хто в Європі й чому боїться українського агроекспорту

В одному з містечок фермери-протестувальники вилили кров зі скотобійні та гній просто перед воротами префектури - відео розмістила у соцмережі Х місцева журналістка.

Серед багатьох вимог, які озвучили французькі аграрії, - спрощення адміністративних процедур, відсутність нових заборон на використання пестицидів, припинення зростання цін на дизельне пальне для тракторів, швидша компенсація після стихійних лих, а також повне застосування закону, що має змусити виробників і супермаркети платити фермерам більше.

Як повідомлялося, протести фермерів посилюються по всій Європі. Зокрема, німецькі фермери на початку січня розпочали загальнонаціональну акцію протесту, влаштовували «тракторні марші» й блокування автотрас по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-