У Москві заочно арештували трьох іноземців, які воювали на боці України

У Москві заочно арештували трьох іноземців, які воювали на боці України

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заочно заарештував трьох іноземців, які воювали на боці України.

Як повідомила сьогодні Медіазона, це сталося минулого тижня, передає Укрінформ.

Йдеться про 28-річного фіна Топі Хухтала, який командував скандинавським взводом Team Wiking, котрий займався розвідкою та брав участь у бойових діях. Також заочно арештували 41-річного Давида Руруа (про його громадянство не відомо) та військового з Латвії Атварса Аніньша. Усіх звинувачують у найманстві.

Раніше, у грудні, за цією ж статтею в Росії були заочно заарештовані ще двоє добровольців з Латвії — ексдепутат Сейму Юріс Юрашс і Алвіс Лукша. Аналогічне рішення ухвалили і щодо чотирьох учасників «Грузинського легіону», який воює в Україні.

Читайте також: У Росії студента засудили до 5 років колонії за «співпрацю з українськими спецслужбами»

Як повідомлялося, МВС Росії у січні оголосило у розшук колишнього віцепрезидента Газпромбанку Ігоря Волобуєва, який після початку повномасштабної російської агресії виїхав з Росії в Україну і вступив там у територіальну оборону Києва. У жовтні 2023 року Мін'юст Росії включив екс-банкіра до єдиного реєстру "іноземних агентів". Наприкінці грудня Волобуєв написав у соцмережах, що служить в Інтернаціональному легіоні України, до якого входять "Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-