КНДР продає Росії ракети не лише задля прибутку, а й щоб випробувати їх у бою - Bloomberg

КНДР продає Росії ракети не лише задля прибутку, а й щоб випробувати їх у бою - Bloomberg

Укрінформ
Для КНДР продаж Росії балістичних ракет є джерелом прибутку, а також способом випробувати свою зброю на полі бою.

Про це пише Bloomberg, передає Укрінформ.

Як зазначається у статті, з 2019 року військові КНДР запустили близько 120 ракет під час випробувань та, ймовірно, має намір створити арсенал, який згодом може обчислюватися тисячами.

За даними Корейського інституту оборонного аналізу, вартість ракет Північної Кореї становить близько 5 млн доларів кожна, але витрати КНДР, ймовірно, знизилися, оскільки країна збільшила виробництво.

На думку авторів статті, це робить продаж зброї потенційно важливим джерелом іноземних прибутків, чого гостро потребує постраждала внаслідок санкцій економіка КНДР. Однак ізольований режим Кім Чен Ина, який давно використовує підозрілу діяльність для отримання грошей, надає ракети Путіну не лише з комерційних причин. Будь-яка інформація, яку КНДР зможе отримати про характеристики своєї зброї на полі бою також може допомогти її режиму вдосконалити майбутні розробки та стратегії нападу.

«Використання РФ балістичних ракет КНДР в Україні також дає Північній Кореї цінну технічну та військову інформацію», — заявляють у Державному департаменті США.

Путін звернувся до Кіма з проханням надати РФ балістичні ракети малої дальності та понад 1 млн артилерійських снарядів. За словами експертів, передані північнокорейські ракети за розміром та динамікою польоту подібні до російських ракет "Іскандер".

Уламки ймовірно північнокорейських ракет знаходили після ударів РФ по Харкову на початку січня. Представник харківської прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що ракети за ключовими аспектами відрізняються від російських, і висловив думку, що вони походять із Північної Кореї.

Передача таких ракет з КНДР з дальністю дії близько 400-800 кілометрів збільшує арсенал озброєнь, які РФ може використати для нападу на Україну, зазначають автори.

"Передавання Північною Кореєю кількох десятків балістичних ракет малої дальності вітатиметься Москвою, яка вичерпала свої довоєнні запаси, незважаючи на зусилля щодо збільшення власного виробництва ракет", - йдеться у доповіді Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

Читайте також: Корея закликає Радбез ООН звернути увагу на зростання ракетних загроз від КНДР

Водночас Кім Чен Ин намагається модернізувати свій арсенал. Його режим розпочав рік із запуску боєголовки нового типу, яка, за його словами, рухається з високою швидкістю та обертається у повітрі. Вона встановлена на ракеті середньої дальності, призначеної для ураження всіх баз Японії і США на Гуамі.

Як повідомлялося, Генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-