Ізраїльські військові виявили тунель, де ХАМАС утримував 20 заручників

Ізраїльські військові виявили тунель, де ХАМАС утримував 20 заручників

Фото, відео
Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю виявила тунель, у якому бойовики ХАМАСу утримували ізраїльських заручників.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За словами речника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі, на підставі розвідувальних даних ізраїльські солдати знайшли вхід до великої мережі тунелів під будинком командира ХАМАСу в Хан-Юнісі, що на півдні Гази. У тунелі були броньовані двері та вибухівка «для захисту терористів і запобігання просуванню у пошуках наших заручників», заявив Хагарі.

У тунелі виявлено зону утримання. Заручників на той час там не було.

«За наявними у нас свідченнями, близько 20 заручників утримувались у цьому тунелі в різний час у жахливих умовах: без денного світла, без доступу свіжого повітря та за сильної вогкості, що ускладнювало дихання», – підкреслив Хагарі.

За його словами, деяких заручників, які утримувались у цьому тунелі, звільнили 50 днів тому. Решта досі перебуває у руках бойовиків.

Читайте також: Євросоюз підготував мирний план для припинення ізраїльсько-палестинського конфлікту - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Близько 1200 людей в Ізраїлі були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені.

У листопаді під час кількаденного перемир’я між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС повернуто з полону 110 заручників.

У грудні Армія оборони Ізраїлю виявила тіла п’ятьох заручників у мережі підземних тунелів ХАМАС під табором біженців Джабалія поблизу Гази.

Речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон у коментарі Укрінформу заявила, що ХАМАС утримує в Газі 136 осіб як заручників.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-