Міноборони Італії заперечує реабілітацію фашизму через суперечливий календар

Міноборони Італії заперечує реабілітацію фашизму через суперечливий календар

Укрінформ
Міністерство оборони Італії відкинуло звинувачення у реабілітації фашизму після публікації суперечливого військового календаря, в якому були вшановані солдати за героїзм під час боротьби за режим диктатора Беніто Муссоліні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Міністерство оборони заявило, що календар не мав на меті розпалити «політичні суперечки та ідеологічні упередження», і наполягає на тому, що календар «не має на меті реабілітувати фашизм, а навпаки має продемонструвати відданість і хоробрість італійців у Визвольній війні».

Календар італійської армії на 2024 рік під назвою «Для Італії завжди… до і після 8 вересня 1943 року» відсилається до дати капітуляції на той час фашистської Італії перед союзниками під час Другої світової війни.

Творці календаря стверджують, що таким чином хотіли вшанувати офіцерів і солдатів, які відзначилися героїчними вчинками як до, так і після перемир’я між Італією та країнами, що воювали проти нацистів.

Зазначається, що опозиційні політики та антифашистські активісти вже засудили календар і вимагають зняти його з прилавків.

Крім цього, Джанфранко Пальяруло, президент ANPI, асоціації партизанів, яка представляє тих, хто боровся в італійському опорі проти нацистських окупантів та італійських фашистських військ, назвав цей календар «неприйнятним».

Читайте також: Голова Єврейської громади Австрії: В ультраправій Партії свободи є «підвальні нацисти»

Як повідомляв Укрінформ, більш як десять осіб перебувають під слідством у рамках розслідування в Римі щодо фашистських вітань, зроблених на початку січня учасниками на заході в пам’ять про вбитих наприкінці 70-х років неофашистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-