У Конгресі США схвалили законопроєкт про тимчасове фінансування уряду, запобігши шатдауну

У Конгресі США схвалили законопроєкт про тимчасове фінансування уряду, запобігши шатдауну

Укрінформ
Палата представників США після засідання Сенату в четвер схвалила законопроєкт про тимчасове фінансування федерального уряду до початку березня, запобігши частковому шатдауну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Законопроєкт було ухвалено 314 голосами, проти проголосували 108 конгресменів, включаючи 106 республіканців та двох демократів.

Раніше в четвер Сенат ухвалив цей законопроєкт. Там за нього проголосували 77, проти – 18.

Тепер документ відправлений на підпис президенту США Джо Байдену.

Обидві палати прискорили голосування через прогнозовану в п'ятницю хуртовину, яка може завадити від'їзду в регіони законодавців на вихідні.

Зазначається, що цей третій законопроєкт про тимчасове фінансування продовжить видатки минулого фінансового року до двох крайніх термінів – 1 та 8 березня – для завершення виплат різним урядовим установам.

Сенат, в якому більшість мають демократи, і Палата представників, контрольована республіканцями, сильно відстають у виконанні своїх основних обов'язків щодо фінансування уряду на рік (фінансовий рік розпочався 1 жовтня).

Законодавці щосили намагалися відтягнути ухвалення річного бюджету, щоб отримати більше часу для його обговорення.

Інтенсивна боротьба між республіканцями в Палаті представників, які прагнуть значного скорочення видатків, і демократами відбувається на тлі державного боргу в розмірі 34,4 трильйона доларів, який швидко зростає і викликає занепокоєння частково через розмір процентних платежів, за які відповідає Міністерство фінансів США.

Читайте також: У Комісії США з національної оборонної стратегії заявляють, що Україна зберігає двопартійну підтримку

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден на зустрічі з керівництвом Конгресу обговорив «нагальну необхідність продовження підтримки України».

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-