У Віндзорському замку виставили мініатюрні коштовності з лялькового будинку королеви Марії

У Віндзорському замку виставили мініатюрні коштовності з лялькового будинку королеви Марії

Фото
Укрінформ
У британському Віндзорському замку відкрили виставку мініатюрних коштовностей з лялькового будинку, який належав королеві Марії, до 100-річчя його створення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

У Віндзорському замку, графство Беркшир, представили мініатюрний рояль, коштовності Корони та пилосос.

На новій виставці представлена зменшена копія коштовностей Корони зі справжніми діамантами, рубінами, сапфірами, смарагдами та перлами. Також демонструється швейна машинка Singer, укомплектована нитками та мініатюрними ножицями. Окрім цього, відвідувачі можуть побачити мідний чайник, виготовлений із монети, та функціонуюче піаніно.

Масштабна копія едваріанської резиденції була виготовлена для дружини короля Георга V у якості подарунка від нації після Першої світової війни. У ляльковому будинку є електрика та вода.

Читайте також: На аукціоні Christie's продали чотири стільці з церемонії коронації Чарльза ІІІ

Ляльковий будинок королеви Марії вважається найбільшим і найвідомішим ляльковим будинком у світі, робота над яким почалась у 1921 році і тривала три роки. Він містить спальні для короля та королеви, дитячу кімнату, великий салон з парою червоних оксамитових і срібних тронів, їдальню та широкі сходи у передпокої в мармуровому стилі.

У будинку також є повністю укомплектований винний льох, наповнений пляшками вишуканого вина, шампанського, лондонського джину та бочками віскі, а також мініатюрні книжки у крихітній бібліотеці, які писали такі відомі письменники як Артур Конан Дойль, Алан Александер Мілн і Томас Гарді.

Виставка мініатюрних коштовностей з королівського лялькового будинку триватиме протягом усього 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, під час коронації у травні король Великої Британії Чарльз ІІІ одягав блискучі шати, деякі з яких були створені для його прадіда Георга V.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-