Естонія не продовжить посвідку на проживання очільнику місцевої митрополії РПЦ

Естонія не продовжить посвідку на проживання очільнику місцевої митрополії РПЦ

Укрінформ
Естонія не продовжить термін дії посвідки на проживання для очільника Естонської митрополії РПЦ митрополита Євгенія, відомого у миру як Валерій Решетніков, оскільки він становить загрозу безпеці Естонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Департамент поліції та прикордонної охорони Естонії, повідомляє Delfi.

Громадянин Російської Федерації Валерій Решетніков надав до департаменту поліції та прикордонної охорони заяву про продовження терміну посвідки на проживання, яку департамент поліції та прикордонної охорони не буде продовжувати.

Термін закінчення терміну дії його посвідки на проживання закінчується 6 лютого.

«Держава прийняла рішення відмовити у продовженні посвідки на проживання, оскільки Решетніков у своїй публічній діяльності, зокрема, у публічних виступах, підтримує дії держави-агресора та не змінив свою лінію поведінки, незважаючи на попередження, що робилися йому раніше», - пояснив керівник бюро прикордонної охорони Пих'яської префектури Індрек Ару.

Серед іншого представники міністерства внутрішніх справ неодноразово проводили бесіди з Решетніковим та пояснили йому, що слід припинити виправдання воєнних дій РФ та кремлівського режиму у громадській діяльності.

Читайте також: МВС Естонії: Будь-яка підтримка агресії рф є «червоною лінією», для церкви особливо

Попри винесені раніше попередження, Решетніков не змінив риторику, яка не відповідає цінностям та не підходить для правового поля Естонії. Тому Решетніков був визнаний таким, що становить загрозу безпеці держави.

При провадженні щодо продовження посвідки на проживання було взято до уваги діяльність Решетнікова як представника Московського Патріархату в Естонії, його публічні виступи та висловлювання, а також їх вплив на внутрішню безпеку країни.

«Діяльність як Патріарха РПЦ Кирила, так і митрополита Євгена допомагала розповсюджувати та заохочувати політику внутрішньої безпеки РФ в Естонії», - сказав Індрек Ару та додав, що слід також пам'ятати про те, що після початку повномасштабної війни в Україні Рійгікогу визнав Російську Федерацію терористичною державою.

Читайте також: Патріарху Кирилу заборонили в'їзд в Естонію

Решетніков мешкав в Естонії на підставі термінового посвідки на проживання загалом чотири роки. Йому видавали посвідку на проживання на укорочений термін, тобто двічі на два роки. Останнє продовження посвідки на проживання Решетнікова було два роки тому, незадовго до початку повномасштабної війни в Україні. Близьких родичів в Естонії цей росіянин не має.

Як повідомлялося, Естонська поліція безпеки 3 січня затримала громадянина РФ В'ячеслава Морозова, підозрюваного у проведенні та підтримці розвідувальної діяльності проти Естонії на користь Москви.

Фото: orthodox.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-