У США до 5 років ув’язнення засудили учасника штурму Капітолію

У США до 5 років ув’язнення засудили учасника штурму Капітолію

Укрінформ
У середу Кеннет Бонавіц зі штату Флорида, якого прокуратура назвала одним із найжорстокіших учасників нападу на Капітолій, був засуджений до п’яти років ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Член ультраправого екстремістського угруповання Proud Boys («Горді хлопці») у Маямі Бонавіц напав на щонайменше шістьох поліцейських, коли штурмував Капітолій з натовпом прихильників колишнього президента США Дональда Трампа 6 січня 2021 року. За словами федеральних прокурорів, чоловік схопив одного із офіцерів та завдав йому настільки серйозні травми, що той був змушений піти у відставку.

Фото: Department of Justice

58-річний Бонавіц носив 20-сантиментровий ніж у футлярі на стегні. Поліція вилучила у нього цей ніж у перерві між шквалом нападів чоловіка на офіцерів.

Читайте також: Трампа можна притягнути до відповідальності у справі про штурм Капітоліярішення суду

Окружний суддя США Цзя Кобб засудив Бонавіца до п’яти років ув’язнення з подальшим звільненням під нагляд на три роки. Він був затриманий у січні минулого року, а у серпні визнав себе винним у скоєнні трьох кримінальних злочинів – за одним пунктом звинувачення у масових заворушеннях і двома пунктами звинувачення у нападі на поліцейських.

Як повідомлялося, у вересні колишнього ватажка радикального угруповання Proud Boys Енріке Тарріо засудили до 22 років ув'язнення за намагання перешкодити передачі влади від експрезидента США Дональда Трампа до переможця виборів Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-