Президент Аргентини у Давосі розповів про небезпеку соціалізму для світу

Президент Аргентини у Давосі розповів про небезпеку соціалізму для світу

Укрінформ
Президент Аргентини Хав'єр Мілей у середу закликав бізнесових і політичних лідерів, що зібралися на Всесвітньому економічному форумі в Давос, відкинути соціалізм і натомість прийняти «капіталізм вільного підприємництва», щоб покласти край бідності у світі.

Як передає Укрінформ, Мілей виступив у Давосі зі спеціальним зверненням.

«Сьогодні я тут, щоб сказати вам, що західний світ у небезпеці», - заявив він.

За його словами, соціалістична політика деяких західних країн становить значний ризик для їхньої економічної стабільності та політичних свобод, і саме свобода, а не державний контроль, є ключем до процвітання.

Водночас президент поставив під сумнів соціально-економічну модель, запропоновану соціалізмом, оскільки вона «прирікає світ на бідність», і розкритикував роль держави.

Аргументуючи свою позицію, Мілей зробив короткий огляд економічної історії за останні 200 років.

Він заявив, що «соціальна справедливість» є «несправедливою за своєю суттю», оскільки «держава фінансується за рахунок податків, а податки збираються примусово».

«Соціалізм прирікає нас на бідність. Це бачення світу, яке невблаганно веде до бідності, - наголосив він. - Ми тут, щоб сказати вам, що колективістські експерименти ніколи не є розвʼязанням проблем людей».

На переконання Мілея, капіталізм породив багатство від самого його початку і зрештою покладе край голоду.

Громадяни вільних країн живуть в середньому на 25 років довше, ніж недемократичних країн, зазначив він.

На завершення Мілей звернувся до присутніх із закликом: «Не дайте себе залякати політичній касті чи паразитам, які живуть за рахунок держави. Ви є суспільними благодійниками, героями, творцями найбільш успішного періоду, який ми будь-коли переживали».

Мілей вступив на посаду президента Аргентини у грудні минулого року. Він здобув перемогу на виборах, пообіцявши скоротити державні соціальні видатки, аби подолати економічну кризу в країні.

Поїздка Мілея в Давос стала його першим закордонним турне як президента.

Читайте також: Аргентина хоче поновити переговори з Лондоном щодо повернення Фолклендських островів

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Давосі 15-19 січня проходить Всесвітній економічний форум, у якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: Igor Wagner/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-