У Білому домі сподіваються, що найближчими тижнями в Конгресі досягнуть згоди щодо допомоги Україні

У Білому домі сподіваються, що найближчими тижнями в Конгресі досягнуть згоди щодо допомоги Україні

Укрінформ
Адміністрація США працює з Конгресом, щоб забезпечити необхідну допомогу Україні для протистояння російській агресії, та сподівається на досягнення згоди законодавців упродовж наступних тижнів.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван під час виступу на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо забезпечити можливість доставки в Україну ресурсів, озброєння, які їй необхідні для того, щоби досягти результатів. І для цього потрібна мобілізація двопартійної підтримки, яку ми маємо як у Палаті представників, так і в Сенаті, перетворивши її на фактичні голоси за виділення коштів», - наголосив представник Білого дому.

Читайте також: Зеленський і Блінкен обговорили подальшу оборонну співпрацю між Україною та США

Він підкреслив, що президент США Джо Байден та його адміністрація зосереджені на цій меті.

«Ми прагнемо домогтися цього впродовж найближчих тижнів. І я вірю, що після багатьох ускладнень ми зрештою досягнемо цього», - наголосив Салліван, додавши, що мав таку впевненість від самого початку.

Читайте також: Маркарова у Давосі закликала США та Європу прискорити процеси, пов’язані з підтримкою України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч у вівторок із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном у Давосі.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-