У КНДР планують вписати в конституцію Південну Корею «ворогом №1»

У КНДР планують вписати в конституцію Південну Корею «ворогом №1»

Укрінформ
Лідер КНДР Кім Чен Ин у зверненні до нації заявив про необхідність переглянути конституцію країни та визначити в ній Південну Корею як ворожу країну №1 і вписати в основний закон зобов’язання про повну окупацію її території в разі війни.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«У разі війни на Корейському півострові потрібно врахувати питання повної окупації, придушення і встановлення контролю над Республікою Корея та підпорядкування її території республіці (КНДР – ред.)», - сказав Кім, виступаючи у Пхеньяні на відкритті чергової сесії Вищих народних зборів (парламенту).

Він переконаний, що його країні потрібно відмовитись від визначення Південної Кореї в якості партнера для примирення і об’єднання, а також внести зміни до освітніх програм КНДР і формувати у всіх північнокорейців тверде сприйняття Республіки Корея як ворожої країни № 1 і незмінного головного ворога.

Виходячи з цього, Кім наказав вжити заходів для демонтажу залишків минулого, які можна розглядати як символи міжкорейського примирення.

Читайте також: КНДР заявила про випробування гіперзвукової балістичної ракети

«Нам необхідно крок за кроком вжити ґрунтовних заходів, щоб повністю розділити всі зв’язки між двома Кореями в прикордонних районах, включаючи необхідність фізичного руйнування сухопутних шляхів до невідновних рівнів», – сказав він.

Лідер КНДР також наказав демонтувати Арку возз’єднання, споруджену в 2001 році в Пхеньяні на честь запропонованого покійним засновником країни Кім Ір Сеном плану з об’єднання Кореї на основі федеративної системи.

Торкаючись ядерної зброї Північної Кореї, Кім наголосив, що його країна не уникатиме війни, хоча вона, за його словами, й не має наміру в односторонньому порядку починати збройний конфлікт, якщо її не спровокують.

«Якщо Південна Корея вторгнеться на нашу територію, у повітряний простір і води навіть на одну тисячну міліметра, ми будемо розцінювати це як провокацію для війни», - заявив диктатор, вчергове пригрозивши знищити Південну Корею та завдати великих втрат і поразок Сполученим Штатам.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР розпускає свої установи й організації, відповідальні за співпрацю та обміни з Південною Кореєю, зокрема, зупинила роботу радіостанції, яка використовувалася для надсилання зашифрованих повідомлень шпигунам Пхеньяна на Півдні.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-