У Словенії лікарі почали загальний страйк

У Словенії лікарі почали загальний страйк

Укрінформ
Словенські лікарі та стоматологи розпочали загальний страйк після того, як переговори з урядом не дали жодних результатів після одноденного страйку минулого тижня.

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ.

Від понеділка у Словенії надання медичних послуг буде сильно ускладнене. Лікарі надаватимуть лише послуги, необхідні для запобігання серйозним і незворотним наслідкам. Вагітним, дітям і людям похилого віку надаватиметься й нетермінова допомога.

Найбільша у країні профспілка лікарів і стоматологів Fides вимагає від уряду усунути різницю в оплаті праці молодих і старших лікарів. Після підвищення торік зарплати молодим лікарям виникла диспропорція, і профспілка тепер вимагає підвищити зарплати й старшим лікарям.

"Ми дійсно не хочемо страйку, але вважаємо уряд відповідальним за нього, оскільки він не зміг виконати зобов'язання, які підписав", - заявила в неділю офіційна представниця Fides Ана Ліна Водушек.

Натомість уряд стверджує, що це питання буде вирішене в межах реформи оплати праці в державному секторі, відкладеної через величезні витрати на відбудову після масштабних повеней у серпні 2023 року.

Кілька днів тому у Словенії слідчі судді розпочали двотижневий страйк через відмову уряду підвищити їхні зарплати до рівня вищих посадових осіб виконавчої та законодавчої гілок влади, як того вимагав Конституційний суд.

Читайте також: У Греції тисячі студентів вийшли на акції проти реформи освіти

Рейтинг словенського уряду знизився через низку скандалів і неспроможність провести амбітні реформи.

Як повідомляв Укрінформ, молодші лікарі в Англії провели найдовший страйк за всю сімдесятирічну історію Національної служби охорони здоров'я Великої Британії (NHS).

Фото: Shutterstock/Adrian Tusar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-