Президент Мальдівів закликав Індію вивести війська з островів до 15 березня

Президент Мальдівів закликав Індію вивести війська з островів до 15 березня

Укрінформ
Президент Мальдівів Мохамед Муїцзу закликав уряд Індії вивести свої війська з островів до 15 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

Президент Мальдівів Мохамед Муїцзу сьогодні попросив Індію вивести свій військовий персонал з його країни до 15 березня попри те, що обидві сторони обговорювали пошук «взаємного рішення», щоб забезпечити продовження роботи індійських військових в острівній державі.

Це питання широко обговорювалося на першій зустрічі індійсько-мальдівської Основної групи високого рівня.

Обидві сторони вирішили створити Основну групу з цього спірного питання після зустрічі прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді та президента Мальдівів Муїцзу на полях саміту COP28 у Дубаї минулого місяця.

«Обидві сторони також провели обговорення щодо пошуку взаємовигідного рішення для забезпечення продовження роботи індійських авіаційних платформ, які надають гуманітарні та медичні послуги мешканцям Мальдівів», — йдеться у заяві мальдівського Міністерства закордонних справ.

17 листопада Муїцзу склав присягу як новий президент Мальдівів. Через день після вступу на посаду він закликав вивести індійських військових з Мальдівів.

Читайте також: Індія відправила три військові кораблі в Аравійське море після нападу дрона на танкер

Муіцзу стверджує, що дотримується своєї передвиборної обіцянки вивести індійських військових зі своєї країни.

Розмовляючи зі ЗМІ після повернення з Китаю, Муїцзу сказав щодо Індії: «Ми можемо бути маленькими, але це не дає вам права залякувати нас».

Він також оголосив про плани зменшити залежність країни від Індії, включаючи забезпечення імпорту основних продовольчих товарів, медикаментів і витратних матеріалів з інших країн.

Як повідомлялося, уряд Мальдівів відсторонив трьох заступників міністра через їхні образливі висловлювання у соцмережах на адресу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Фото: Sofwan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-