На Мальдівах відсторонили трьох посадовців через образливі коментарі щодо прем’єра Індії

На Мальдівах відсторонили трьох посадовців через образливі коментарі щодо прем’єра Індії

Укрінформ
Уряд Мальдівів відсторонив трьох заступників міністра через їхні образливі висловлювання у соцмережах на адресу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, Мальша Шаріф, Маріям Шина та Абдулла Махзум Маджид працювали у Міністерстві розширення прав та можливостей молоді, інформації та мистецтва Мальдівів. Вони назвали індійського прем’єр-міністра Нарендру Моді «клоуном», «терористом» та «маріонеткою Ізраїлю» в коментарях у соцмережі X після появи відео візиту Моді на індійські острови Лакшадвіп з метою розвитку місцевого туризму.

Дехто вважає цей візит Моді спробою відвадити туристів від популярних у світі мальдівських курортів.

За інформацією Reuters, ці зневажливі публікації у соцмережах призвели до погіршення відносин між Індією та Мальдівами.

Одна з найбільших туристичних платформ Індії EaseMyTrip призупинила бронювання авіаквитків на Мальдіви, майже третину економіки якої становлять доходи від туризму.

Читайте також: Іран відновив дипломатичні відносини з Мальдівами, розірвані 2016 року

Суперечка виникла напередодні візиту президента Мохамеда Муїцзу до Китаю, запланованого на 8-12 січня. Торік Муїцзу переміг на виборах, пообіцявши покласти край політиці «Індія передусім».

Муїцзу також пообіцяв вивести невеликий індійський контингент (75 військовослужбовців) з країни, населення якої налічує трохи більше як пів мільйона осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-