Ізраїль повідомив про плани ХАМАС завдати ударів по Європі

Ізраїль повідомив про плани ХАМАС завдати ударів по Європі

Укрінформ
Спецслужби Ізраїлю «Моссад» і «Шин Бет» запобігли нападам ХАМАС на єврейські та ізраїльські об'єкти за кордоном, стверджуючи, що підготовкою терактів керували ліквідовані в Лівані лідери угрупування.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Times of Israel.

Згідно із заявою, оприлюдненою в суботу офісом прем'єр-міністра, ізраїльські спецслужби у співпраці з іноземними партнерами змогли відтворити «всеосяжну і глибоку» картину підготовки нападів у Європі, Африці та на Близькому Сході.

В офісі прем’єра зазначили, що Ізраїль розкрив «подробиці про театри бойових дій, цілі терору, а також про тих, хто причетний до підготовки нападів – від командирів ХАМАС у Лівані до останнього зловмисника в оперативній мережі».

Читайте також: Ізраїль планує нарощування військової потужності - Нетаньягу

Представники ХАМАС у Данії, Німеччині та Нідерландах були заарештовані в грудні за підозрою в підготовці атак на єврейські об'єкти в Європі.

Зазначається, що мережа планувала напад на посольство Ізраїлю у Швеції, закуповувала БПЛА й використовувала злочинні організації в Європі для підтримки терактів.

У п'ятницю данська поліція заявила, що семеро осіб, підозрюваних у причетності до запланованого теракту, якому влада запобігла в грудні, мали зв'язки з ХАМАС.

Більшість ліванських командирів угруповання, зокрема Салех аль-Арурі й Халіль Харраз, були знищені в результаті авіаударів.

Арурі, якого Ізраїль розшукував протягом багатьох років і вважав головним організатором терористичної діяльності ХАМАС на Західному березі річки Йордан, був убитий за допомогою безпілотника на початку січня в передмісті Бейрута Дахіє. Заступник командувача військового крила ХАМАС у Лівані Харраз був ліквідований під час листопадового удару по Лівану.

Наприкінці жовтня, у відповідь на масові вбивства, Ізраїль розпочав широкомасштабний наступ у секторі Газа з метою знищити ХАМАС. Бойові дії тривають, північ сектору перебуває під контролем Ізраїлю, тоді як на півдні й у центрі тривають інтенсивні бої.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-