Хусити помилково випустили ракету по танкеру з російською нафтою

Хусити помилково випустили ракету по танкеру з російською нафтою

Укрінформ
Єменські бойовики-хусити помилково завдали ракетного удару в напрямку танкера під прапором Панами, який перевозив російську нафту.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Британська організація з морських торговельних операцій (UKMTO) заявила, що отримала повідомлення про запуск ракети за 90 морських миль на південний схід від єменського портового міста Аден.

Як заявив капітан танкера, ракета впала у воду за 400–500 метрів від судна, йдеться в повідомленні UKMTO. При цьому обійшлося без постраждалих і пошкоджень.

Читайте також: Штати та Британія уразили більше десятка об’єктів у Ємені - ЗМІ

Хусити могли обрати судно мішенню на підставі застарілої загальнодоступної інформації в інтернеті, яка пов'язує танкер з Великою Британією, припускають в організації.

За її інформацією, це вже другий танкер з російською нафтою, помилково обстріляний хуситами.

Підтримувані Іраном бойовики-хусити, які контролюють більшу частину Ємену, з 19 листопада атакують безпілотниками і ракетами комерційні судна в Червоному морі - нібито на знак протесту проти воєнної операції Ізраїлю в секторі Гази.

Читайте також: Країни, що завдали удару по хуситах, і надалі захищатимуть торговельні шляхи в Червоному морі

Як повідомлялося, минулої ночі Сполучені Штати і Велика Британія вночі завдали ракетних ударів по військових об'єктах хуситів. Росія зажадала проведення термінового засідання Ради Безпеки ООН з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-