Постпред Ізраїлю заявив, що у Гаазі треба судити ООН, а не його державу

Постпред Ізраїлю заявив, що у Гаазі треба судити ООН, а не його державу

Укрінформ
Справа проти Ізраїлю, яку розглядає Міжнародний суд у Гаазі, є безпідставною, а судити слід ООН, котра «заплющила очі на діяльність ХАМАС».

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це заявив постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан на засіданні Ради Безпеки, де обговорювалася ситуація на Близькому Сході.

«Ізраїль веде найсправедливішу війну», - наголосив дипломат, додавши, що в разі припинення вогню ХАМАС продовжить терор.

За його словами, настав час «змусити ООН жити відповідно до її основоположних принципів».

Ердан зауважив, що в ООН відбулося багато засідань і ухвалено багато резолюцій, але жодна з них не засудила напади і захоплення заручників угрупованням ХАМАС.

Читайте також: У Міжнародному суді ООН розпочалися слухання щодо дій Ізраїлю у Газі

«Це симптоми раку, що роз'їдає Організацію Об'єднаних Націй, яка втратила будь-яку моральну довіру… – сказав він. – ООН може об'єднатися лише в одному: демонізації Ізраїлю».

На думку постпреда, немає жодного органу ООН, який би не був заплямований антиізраїльськими меседжами. І кожен орган ООН нині є «зброєю проти Ізраїлю», де проживає всього 0,1% населення світу. Третина всіх слідчих комісій, створених Радбезом, зосередилася на Ізраїлі – єдиній демократичній державі в регіоні, сказав Ердан.

Читайте також: Ізраїль заявив у Гаазі: Ми не починали війну і захищаємо себе від ХАМАС

Він додав, що деякі структури ООН, наприклад, Агентство з допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході «вихваляють» ХАМАС і «породили покоління ненависті й насильства».

Як повідомляв Укрінформ, Південно-Африканська Республіка 29 грудня 2023 року подала позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі проти Ізраїлю щодо можливого порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Публічні слухання відбулися 11 та 12 січня: в перший день виклали свою позицію представники ПАР, у п’ятницю - Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-