Росія погрожує Латвії за конфіскацію «Дому Москви»

Росія погрожує Латвії за конфіскацію «Дому Москви»

Укрінформ
У МЗС Російської Федерації, а також у посольстві РФ у Латвії заявили, що рішення Сейму Латвії про націоналізацію будівлі «Дому Москви» у Ризі не залишиться без відповіді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє латвійський мовник LSM.

Так офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на націоналізацію «Дому Москви» у Ризі пообіцяла «жорсткі та вкрай болючі» для Латвії кроки.

Своєю чергою посольство РФ у Латвії в коментарі назвало рішення Сейму про передачу «Дому Москви» у власність латвійської держави «правовим свавіллям» і заявило, що таким чином створюється «вкрай небезпечний прецедент». Посольство повідомило латвійській стороні про «неминучість» заходів у відповідь, в тому числі - «найсерйозніші наслідки для ініціаторів» конфіскації. Також планується пред'явити Ризі вимоги компенсації - завданих матеріальних збитків, а також збитків через зупинення діяльності «Дому Москви».

Читайте також: Латвія використає «Дім Москви» та інші активи РФ для допомоги Україні - Рінкевичс

Раніше латвійський Rietumu Banka попереджав, що передача у власність Латвійської держави «Дому Москви» може мати наслідки для латвійських комерсантів, активи яких знаходяться в РФ.

Як повідомлялося, Сейм Латвії у четвер в остаточному читанні ухвалив рішення, яке обумовлює процес переходу в державну власність «Дому Москви» у Ризі на вулиці Маріяс, 7. Подальшу долю будівлі до 31 березня визначить уряд. Не виключено, що об'єкт нерухомості буде продано на аукціоні, пише видання.

Фото: Ilze Zālīte / LSM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-