Німеччина відкидає звинувачення у геноциді, висунуті Ізраїлю

Німеччина відкидає звинувачення у геноциді, висунуті Ізраїлю

Укрінформ
Німеччина відкидає звинувачення в здійсненні Ізраїлем геноциду та готова виступити в основних слуханнях Міжнародного суду ООН.

Так прокоментував журналістам процес проти Ізраїлю у Гаазі речник федерального уряду Штефен Гебештрайт, передає Укрінформ.

«Ми знаємо, що різні країни по-різному оцінюють операцію Ізраїлю в Газі. Однак федеральний уряд рішуче і прямо відкидає звинувачення в геноциді, висунуті проти Ізраїлю в Міжнародному суді ООН. Це звинувачення не має жодних підстав… Федеральний уряд має намір виступити третьою стороною в основному слуханні», - заявив речник.

При цьому він підкреслив, що ФРН підтримує Міжнародний суд у його роботі, як це було протягом багатьох десятиліть.

Гебештрайт від імені уряду зазначив, що з огляду на історію Німеччини та скоєний нею злочин проти людяності, Голокост, Федеральний уряд вважає себе «особливо відданим» Конвенції проти геноциду, яка є центральним інструментом міжнародного права для імплементації принципу «ніколи знову».

«Ми рішуче виступаємо проти політичної інструменталізації», - підкреслив речник.

Читайте також: Блінкен назвав безпідставним позов ПАР проти Ізраїлю зі звинуваченнями в геноциді

Він нагадав, що 7 жовтня 2023 року терористи ХАМАС жорстоко напали, катували, вбили та викрали невинних людей в Ізраїлі. Мета ХАМАС - знищити Ізраїль. Відтоді Ізраїль захищався від нелюдського нападу теругруповання.

Як повідомляв Укрінформ, Південно-африканська республіка подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН у Гаазі 29 грудня 2023 року. Публічні слухання в Міжнародному суді ООН в Гаазі пройшли 11 та 12 січня: в перший день виклали свою позицію представники ПАР, в п’ятницю - Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-