Блінкен назвав безпідставним позов ПАР проти Ізраїлю зі звинуваченнями в геноциді

Блінкен назвав безпідставним позов ПАР проти Ізраїлю зі звинуваченнями в геноциді

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав «безпідставним» позов до Міжнародного суду з боку Південно-Африканської Республіки (ПАР) проти Ізраїлю зі звинуваченнями в геноциді.

Про це глава американської дипломатії заявив у вівторок під час пресконференції в Тель-Авіві, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звинувачення в геноциді є безпідставними», - наголосив державний секретар США.

Він звернув увагу на те, хто атакує Ізраїль, перелічивши ХАМАС, Хезболлу, хуситів, а також інші угруповання, які підтримує Іран. За словами Блінкена, обурює те, що терористи самі «продовжують відкрито закликати до знищення Ізраїлю та масового вбивства євреїв».

Водночас Блінкен назвав занадто великими втрати цивільного населення в секторі Гази.

Читайте також: США докладають зусиль, аби уникнути справжнього конфлікту між Ізраїлем та Ліваном - Блінкен

На початку січня Південно-Африканська Республіка подала до Міжнародного суду в Гаазі позов проти Ізраїлю, звинувативши ізраїльську сторону в тому, що її військова кампанія в Газі є геноцидом.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває в міжнародному турне до Європи та Близького Сходу, яке охоплює його візити до Туреччини, Греції, Йорданії, Катару, ОАЕ, Саудівської Аравії, Ізраїлю, Західного берега і Єгипту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-