Українські компанії мають намір постачати двигуни для винищувачів турецького виробництва

Українські компанії мають намір постачати двигуни для винищувачів турецького виробництва

Ексклюзив
Укрінформ
Українські виробники беруть участь у тендерах на постачання двигунів для турецького винищувача KAAN. Двигуни вітчизняного виробництва вже використовуються в турецьких проєктах безпілотного винищувача Kızılelma, бойових безпілотників Akıncı та Anka III, гелікопера Atak II.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Загалом, ми зацікавлені в усьому, що стосується оборонної промисловості. Наші компанії беруть участь у тендерах на постачання двигунів для турецького винищувача KAAN. Наші двигуни використовуються в проєктах безпілотного винищувача Kızılelma, бойових безпілотників Akıncı та Anka III, гелікопера Atak II”, - сказав Василь Боднар.

За словами дипломата, для України та Туреччини важливо розробити взаємовигідну робочу модель співпраці, так само як і обмеження - для уникнення потрапляння спільно виробленої продукції в Росію.

Посол України в Туреччині також наголосив на мужності турецького бізнесу, який попри війну не лише продовжує працювати, а й розширює свою діяльність в Україні.

Читайте також: Турецький безпілотник Akinci з українським двигуном уразив ціль на відстані 140 кілометрів

“Компанія Onur Construction вже інвестувала 500 млн. доларів і планує подвоїти цю суму до 2030 року. Компанія Baykar Makina оголосила про рівень своїх інвестицій обсягом 100 млн доларів США”, - наголосив Боднар.

Як повідомляв Укрінформ, перший політ винищувача турецького виробництва KAAN має відбутися найближчим часом - після завершення наземних випробувань і випробувань системи руління KAAN.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-