Новий прем'єр-міністр Франції представив свій уряд

Новий прем'єр-міністр Франції представив свій уряд

Укрінформ
Новий прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з кабінету Елізабет Борн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

"Прем'єр-міністр Габріель Атталь оголосив склад свого кабінету в четвер, через два дні після того, як його призначили очолити уряд Франції", - йдеться у повідомленні.

Однією з несподіванок стало призначення Рачіди Даті – ключової фігури в консервативному уряді Ніколя Саркозі – міністром культури. Інші призначені урядовці обіймали ключові посади в галузях безпеки, правосуддя та фінансів.

Глава МВС Жеральд Дарманен залишається на посаді. Так само зберігає крісло міністр фінансів Бруно Ле Мер.

Не змінили власників ще два ключові портфелі: Ерік Дюпон-Моретті залишається міністром юстиції, а Себастьєн Лекорню - міністром оборони.

Читайте також: Новий прем'єр Франції має предків з Одеси

Серед небагатьох змін, оголошених на цей час: Амелі Удеа-Кастера обійме посаду міністра освіти. При цьому вона зберігає портфель міністра спорту. Тим часом колишній держсекретар у справах молоді Пріска Тевено стане речником уряду.

Останнього разу уряд Франції зазнав змін у липні, коли Габріель Атталь отримав підвищення з посади міністра бюджету та офіційного представника уряду до міністра освіти.

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-