ЄС в ООН підтвердив підтримку роботи Міжнародного кримінального суду

ЄС в ООН підтвердив підтримку роботи Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Очільників РФ обов’язково необхідно притягнути до відповідальності за загарбницьку війну проти України та інші злочини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила заступниця постійного представника ЄС при організації Хедда Самсон.

“Не може існувати безкарності. Росія та її керівництво повинні бути притягнені до відповідальності за загарбницьку війну проти України та інші найсерйозніші злочини, відповідно до міжнародного законодавства, а також за величезну шкоду, завдану війною”, - сказала Самсон.

Від імені ЄС вона також заохотила подальші зусилля зі створення трибуналу для переслідування злочину агресії проти України, що  “отримає найширшу регіональну підтримку й легітимність, а також заснування майбутнього компенсаційного механізму”.

Читайте також: МКС міг би відкрити справу щодо злочину росіян в Оленівці - Коордштаб

“Ми повторно висловлюємо підтримку роботи Міжнародного кримінального суду й засуджуємо постійні намагання Росії підірвати його незалежність, міжнародний мандат та функціонування”, - зазначила представниця ЄС.

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США обговорює порушення Росією та КНДР резолюцій щодо постачання північнокорейської зброї в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-