Німецькі залізничники виходять на новий страйк

Німецькі залізничники виходять на новий страйк

Укрінформ
Німецька спілка машиністів локомотивів, GDL, оголосила страйк на період із середи до кінця дня п’ятниці.

Про це попереджає пасажирів основний перевізник залізницею у ФРН Deutsche Bahn, передає Укрінформ.

Страйк, який розпочнеться о 2-ій ночі 10 січня і завершиться о 18.00 12 січня, призведе до серйозних збоїв у русі міжміських, регіональних поїздів Deutsche Bahn і міської електрички (S-Bahn) у цей період, зазначають у концерні.

Надзвичайний розклад у ці дні зможе забезпечити лише дуже обмежений обсяг перевезень. Deutsche Bahn просить утриматися від непотрібних поїздок під час страйку та перенести поїздку на інший час.

Усі пасажири, які хотіли б перенести свою поїздку, заплановану на цей період, зможуть скористатися своїм квитком пізніше. «Особливим жестом доброї волі» у перевізника назвали те, що пасажири мали можливість перенести свою поїздку на день раніше, на 9 січня 2024 року.

Рух вантажних поїздів припинився ще о 18.00 вівторка.

Суперечка між залізницею (це не тільки Deutsche Bahn, але й менші залізничні компанії) та GDL залишається невирішеною навіть після останнього попереджувального страйку на початку грудня. Deutsche Bahn намагався запобігти страйку, представивши 5 січня нову тарифну пропозицію, яка частково відповідає вимогам GDL, але та його відкинула.

Читайте також: Німецькі фермери починають масштабну акцію протесту

Роботодавці спробували скористатися можливістю заборонити страйк через правові інстанції, але обидва суди (у Гессені ввечері вівторка) відхилили тимчасову заборону таких акцій. Жодні інші засоби правового захисту неможливі проти триденних протестів.

Deutsche Bahn припускає, що нинішній страйк зачепить мільйони пасажирів.

GDL страйкувала близько п’яти днів у 2015 та 2021 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-