Британія планує продовжити термін експлуатації чотирьох АЕС

Британія планує продовжити термін експлуатації чотирьох АЕС

Укрінформ
Британська компанія EDF Energy збирається продовжити термін експлуатації своїх атомних електростанцій у Великій Британії та інвестувати ще 1,3 мільярда фунтів (1,5 мільярда євро) у свій діючий атомний парк в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"EDF Energy планує продовжити термін служби чотирьох своїх атомних електростанцій у Великій Британії та збільшити інвестиції у власний британський атомний флот", - йдеться у повідомленні.

Енергетична компанія заявила, що прийме рішення щодо продовження терміну служби чотирьох британських станцій з передовими газоохолоджуваними реакторами (AGR) – "Торнесс", "Хейшем", а також "Хартлпул"" – до кінця року. Для цього їй знадобиться схвалення регуляторних органів.

Представник компанії сказав, що це залежатиме від перевірок, додавши, що продовження терміну служби не буде тривалим, а «поступовим».

Компанія також вивчає можливість продовження терміну експлуатації станції Sizewell B на 20 років довше, ніж заплановано – до 2055 року.

EDF заявила, що інвестує ще 1,3 мільярда фунтів стерлінгів у весь свій атомний флот у Великій Британії, де працює 5000 осіб..

Читайте також: У Франції планують збудувати понад 14 нових ядерних реакторів

"Заглядаючи вперед, наша мета — підтримувати потужність чотирьох станцій AЕС якомога довше", - сказав керуючий директор підрозділу ядерних операцій EDF Марк Гартлі.

EDF Energy експлуатує п'ять атомних електростанцій у Великій Британії, які виробляють електроенергію, а також три, які виводяться з експлуатації та знаходяться на першому етапі цього процесу.

Нагадаємо, Франція прагне розпочати будівництво першого ядерного реактора нового покоління EPR2 до кінця свого другого п'ятирічного терміну в травні 2027 року в рамках плану будівництва шести нових реакторів вартістю 52 мільярда євро.

22 березня парламент Франції підтримав план французького президента із будівництва шести нових ядерних реакторів.

Фото: David Sillitoe/The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-