В Еквадорі оголосили надзвичайний стан після втечі наркобарона з в'язниці

В Еквадорі оголосили надзвичайний стан після втечі наркобарона з в'язниці

Укрінформ
Президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив про запровадження надзвичайного стану у країні після того, як «надзвичайно небезпечний» наркобарон утік із в'язниці. У шести еквадорських в'язницях спалахнули заворушення.

Про це повідомляє France24, передає Укрінформ.

Начальник національної поліції генерал Сесар Сапата на пресконференції заявив про зникнення одного з в'язнів тюрми міста Гуаякіль.

Він не назвав імені цього ув'язненого, але прокуратура заявила, що розслідуватиме "ймовірну втечу" Хосе Адольфо Масіаса на прізвисько Фіто - лідера злочинного угруповання Los Choneros.

Масіас був засуджений у 2011 році до 34 років ув'язнення за різні злочини, зокрема торгівлю наркотиками та вбивство.

Читайте також: В Іспанії затримали боса неаполітанської мафії, який переховувався три місяці

Наступного дня після оголошення надзвичайного стану щонайменше четверо еквадорських поліцейських були викрадені злочинцями, а в шести в'язницях спалахнули заворушення., повідомляє ВВС

Сили безпеки Еквадору намагаються відновити порядок у в'язницях після заворушень, які почались у понеділок. Як повідомляється, ув'язнені взяли в заручники кількох тюремних охоронців і погрожували вбити їх, якщо військові будуть введені для відновлення контролю над в'язницями.

Водночас стали відомі подробиці втечі Фіто. Його не знайшли у камері в неділю вранці, коли поліція прибула, щоб перевести його в іншу в'язницю. Обшук у відділенні суворого режиму, де Фіто утримували, поки не виявив жодних його слідів.

Речник уряду Роберто Ізурієта заявив, що Фіто був попереджений про переведення із в'язниці. Вважається, що він втік за кілька годин до цього. Двох тюремних охоронців затримали за підозрою в тому, що вони допомогли Фіто втекти.

Los Choneros - це злочинна організація, яку влада пов’язує з вимаганнями, вбивствами та торгівлею наркотиками та іншими злочинами, а також звинувачує у контролі над головними в’язницями країни.

Читайте також: Три масові стрілянини у Мексиці забрали 19 життів

Конкуруючі злочинні організації часто влаштовують сутички у переповнених в’язницях Еквадору. За офіційними даними, понад 400 ув’язнених померли під час відбування покарання з 2021 року.

Як повідомлялося, у Нідерландах затримали одного з найбільш розшукуваних наркобаронів світу.

Фото: EFE/Santiago Fernández 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-