Трюдо зустрівся із родичами жертв катастрофи літака МАУ в Ірані

Трюдо зустрівся із родичами жертв катастрофи літака МАУ в Ірані

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо поспілкувався із родичами жертв катастрофи літака МАУ в Ірані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сам Трюдо написав на своїй сторінці у соцмережі Х.

“Родичі жертв рейсу PS752 заслуговують на справедливість, підзвітність та відповіді від Ісламської Республіки Іран. Сьогодні я поговорив із деякими членами родин разом із міністром закордонних справ Мелані Жолі та міністром транспорту Пабло Родрігезом. Ми сказали їм, що не зупинимося, поки вони не отримають те, на що заслуговують”, - заявив Трюдо.

Він додав, що також поінформував родичів жертв про дії канадського уряду із притягнення Ірану до відповідальності. “Наша відданість цим родинам й прагненню справедливості - непохитна”, - наголосив прем’єр-міністр.

Як повідомлялось, 8 січня 2020 року у небі над Іраном був збитий літак МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Читайте також: Авіатроща МАУ: родичам жертв присудили в Канаді $110 мільйонів компенсації

Усі 176 осіб загинули, серед них одинадцятеро українців (дев'ятеро членів екіпажу та двоє пасажирів). Після кількох днів заперечень іранська влада визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

У понеділок міністри закордонних справ Канади, Швеції, України та Великої Британії спільно ініціювали розгляд спору в Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) проти Ірану за використання зброї проти цивільного літака рейсу PS752.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-