Індонезія призупинила польоти Boeing 737-9 Max після інциденту з лайнером

Індонезія призупинила польоти Boeing 737-9 Max після інциденту з лайнером

Укрінформ
Уряд Індонезії вирішив тимчасово призупинити експлуатацію національними авіакомпаніями літаків Boeing 737-9 Max після інциденту з авіалайнером компанії Alaska Airlines минулими вихідними.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Йдеться про три літаки Boeing 737-9 Max, що експлуатуються бюджетною авіакомпанією країни Lion Air.

«На підставі огляду та оцінки Міністерства транспорту і за погодженням із Lion Air вирішено тимчасово зупинити польоти літаків Boeing 737-9 Max до подальших розпоряджень», - заявила директор департаменту цивільної авіації Міністерства транспорту Індонезії Крісті Енда Мурні.

Вона додала, що це рішення прийнято з урахуванням раніше виданої Федеральним авіаційним управлінням США заборони на польоти на території США всіх літаків Boeing 737-9 Max.

Читайте також: Акції Boeing упали на 9% після інциденту з лайнером 737 Max

Мурні зазначила, що міністерство продовжить стежити за ситуацією і надаватиме додаткову інформацію з розвитком ситуації, підкресливши, що пріоритетом відомства залишається безпека польотів.

Як повідомляв Укрінформ, на літаку Boeing 737-9 Max авіакомпанії Alaska Airlines минулої п’ятниці стався інцидент, коли під час польоту вийшла з ладу заглушка дверей всередині салону, після чого вони відімкнулися, що призвело до швидкої декомпресії літака та його вимушеної посадки.

Після інциденту Alaska Airlines тимчасово зупинила польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 до завершення розслідування обставин аварії та усунення несправностей повітряних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-