У КНДР заявили, що обстріли буферної зони з Південною Кореєю були «імітацією»

У КНДР заявили, що обстріли буферної зони з Південною Кореєю були «імітацією»

Укрінформ
Кім Йо Чен, сестра та ключова союзниця лідера КНДР Кім Чен Ина висміяла Південну Корею за її тривогу з приводу артилерійських обстрілів Пхеньяном буферної зони між країнами, заявивши, що це було інсценуванням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsweek.

Кім Йо Чен, сестра лідера КНДР, заявила, що обстріли, про які повідомляла Південна Корея, "насправді були підривами порохових зарядів, що імітували звуки вибухів 130-міліметрових снарядів", йдеться у повідомленні.

"КНА (армія КНДР - ред.) не випустила жодного снаряда у відповідні води (в суботу – ред.)… Військові гангстери (Південної Кореї - ред.) швидко заковтнули наживку, яку ми кинули" - сказала Кім.

Також Кім похвалилася, що нібито "обманна операція" мала на меті перевірити точність південнокорейських засобів виявлення. Вона також попередила, що Північна Корея негайно завдасть військового удару своєму південному сусідові в разі "навіть незначної провокації".

Генеральний штаб армії КНДР заявив, що було проведено "обманну операцію з імітації обстрілу", а також випущено загалом 88 імітаційних снарядів у води поблизу розмежувальної лінії Жовтого моря. У заяві штабу сказано, що навчання не становили жодної загрози для Південної Кореї.

Читайте також: Армія КНДР третій день поспіль обстрілює берегову лінію на кордоні з Південною Кореєю – ЗМІ

Водночас об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї висміяв заяву Кім як "комедійну, вульгарну пропаганду", спрямовану на підрив довіри південнокорейців до своїх збройних сил.

Як повідомляв Укрінформ, армія КНДР вже третій день поспіль веде обстріл берегової лінії в районі островів на кордоні з Південною Кореєю.

Раніше у п’ятницю КНДР випустила близько 200 артилерійських снарядів поблизу двох південнокорейських західних прикордонних островів Йонпхен та Пенгньон, що спонукало мешканців островів шукати безпечного притулку, а південнокорейські військові у відповідь провели там навчання з бойовими стрільбами. У суботу, 6 січня, Пхеньян випустив ще 60 артилерійських снарядів поблизу кордону з Південною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-