Президент Кіпру змінив чотирьох міністрів в уряді

Президент Кіпру змінив чотирьох міністрів в уряді

Укрінформ
Президент Кіпру Нікос Христодулідіс у понеділок переформатував кабінет міністрів та призначив нових міністрів оборони, охорони здоров'я, юстиції та навколишнього середовища.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

"Президент Кіпру в понеділок здійснив значне оновлення свого кабінету, замінивши міністрів оборони, охорони здоров'я, юстиції та навколишнього середовища, а також заступників міністрів, відповідальних за цифрову політику та європейські справи – одним махом після всього лише 10 місяців перебування при владі", - йдеться у повідомленні.

Новим міністром оборони став Вассіліс Палмас – політичний діяч, який працював речником уряду та заступником міністра у двох попередніх урядах.

Читайте також: Кіпр звинуватили у відмиванні підсанкційних грошей з Росії

Міністерство охорони здоров'я очолив юрист з власною практикою Міхаліс Даміанос, а професор історії Марія Панайоту отримала підвищення з комісара з питань навколишнього середовища до міністра навколишнього середовища та сільського господарства. Юрист з богословським ступенем Маріос Харціотис став міністром юстиції. Ще одне помітне призначення - Марілена Рауна, близька соратниця Христодулідеса, яка перейшла з посади керівника дипломатичного офісу президента на посаду заступника міністра у справах Європи.

Читайте також: Кіпр приєднався до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України

Ухвалене у понеділок рішення відбулося на тлі тижневих спекуляцій щодо того, які з 16 посад в уряді отримають нові обличчя, після газетного інтерв'ю, в якому президент Нікос Христодулідіс повідомив про кадрові зміни.

Як повідомляв Укрінформ, Республіка Кіпр стала 30-ю країною, яка у листопаді 2023 року приєдналася до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-