У США готують до публікації угоду, яка може розблокувати кошти для України - Politico

У США готують до публікації угоду, яка може розблокувати кошти для України - Politico

Укрінформ
У США головний переговірник від республіканців сенатор Джеймс Ленкфорд заявив, що текст угоди, яка може розблокувати кошти для допомоги Україні, можуть опублікувати вже цього тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Текст, сподіваюся, буде на цьому тижні, щоб вийти з цієї ситуації. У всіх буде час, щоб прочитати та вивчити його. Ніхто не буде усунутий від цього процесу", – сказав Ленкфорд.

За його словами, є ймовірність, що ця угода працюватиме, і всі на це розраховують.

"Ця угода має працювати. Усі розраховують на те, що вона дійсно спрацює", - зазначив політик.

Читайте також: Кордон і допомога Україні: Спікер Палати представників думає про переговори з Байденом - Bloomberg

Ленкфорд додав, що якщо документ буде ухвалений Сенатом найближчим часом, його зможуть передати до Палати представників, яка "може попрацювати над його вдосконаленням".

"Або ж Палата представників може серйозно розглянути його та сказати: "Це реальний прогрес на кордоні, давайте візьмемо це, збережемо це, а потім продовжимо рухатися до більшого", – сказав він.

Читайте також: Україна уникатиме втягування у передвиборчі перегони в США - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім та Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американсько-мексиканський кордон.

20 грудня лідери обох партій оголосили, що Сенат не голосуватиме за пакет щодо надання додаткової допомоги Україні та зміцнення безпеки кордону до початку 2024 року, попри те що переговірники від демократів та республіканців продовжують свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-