Україна уникатиме втягування у передвиборчі перегони в США - Кулеба

Україна уникатиме втягування у передвиборчі перегони в США - Кулеба

Укрінформ
Україна протягом наступного року уникатиме того, що втягуватиме її у передвиборчі перегони в США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю у межах національного телемарафону "Єдині новини”, передає Укрінформ.

«Ми цілком усвідомлюємо ризики і ... до завершення виборів президента США, чим би вони не завершилися, будемо всіляко уникати будь-яких речей, звідки б вони не йшли, які втягуватимуть чи використовуватимуть нас у передвиборчих перегонах. Мета цієї стратегії полягає саме в тому, щоб зберегти двопартійну підтримку (України з боку США - ред.)», - сказав глава української дипломатії.

Він також звернув увагу на те, що дискусія, яка відбувається в Конгресі США протягом останнього місяця, не про Україну, а довкола суто внутрішньополітичного питання кордону з Мексикою.

За словами глави МЗС, Україна має бути готова до того, що будь-яке внутрішньополітичне питання, важливе для результатів виборів, переважуватиме будь-яке зовнішньополітичне питання щодо будь-якої частини світу.

Читайте також: Гербст розповів, як на подальшу підтримку України можуть вплинути вибори в США

«Зараз Америка як світова потуга зайшла у процес, де внутрішньополітичні питання – безпека кордону, безпритульні на вулицях, вивезення сміття, екологія, енергетика - виходять у суперпріоритет, тому що політики боротимуться за голоси виборців. Як саме в цьому контексті зберігати Україну в топпріоритетах – це задача. Тому, в принципі, немає нічого поганого в тому, щоб протягом (наступного) року про Україну говорили в США. Головне – щоб говорили правильні речі, які підсилюють Україну і Америку», - резюмував Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЗМІ, у Сенаті США просунулися в переговорах щодо захисту кордону для розблокування допомоги Україні. І республіканці, і демократи заявили, що мають позитивні очікування в контексті переговорів щодо міграційної реформи, що є передумовою для ухвалення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-