У Японії затримали депутата, причетного до скандалу з «відкатами»

У Японії затримали депутата, причетного до скандалу з «відкатами»

Укрінформ
Прокуратура Токіо затримала депутата Нижньої палати парламенту Японії Ікеду Йосітаку за підозрою в порушенні закону «Про контроль над політичними фондами».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Прокуратура стверджує, що Ікеда вступив у змову зі своїм політичним секретарем для фальсифікації звітів про політичні фонди.

Ікеда є членом найбільшої фракції ЛДП при правлячій партії, яку колись очолював покійний прем'єр-міністр Абе Сіндзо.

Фракцію Абе підозрюють у тому, що вона не включила у звіти про свої політичні кошти «відкати», які вона сплачувала офісам депутатів, що продавали квитки на заходи зі збору коштів понад свої квоти.

Поінформовані джерела заявили, що офіс Ікеди отримав від фракції відкатів на суму близько 48 мільйонів ієн, або понад 331 000 доларів, протягом п’ятирічного періоду до 2022 року.

Сам Ікеда чотири рази обирався до Нижньої палати. Він також обіймав посаду заступника міністра освіти з жовтня 2021 року по серпень 2022 року.

Підозрюється, що загальна сума коштів, які фракція Абе використовувала, досягла близько 600 мільйонів ієн (4 млн доларів) загалом за 5 років до 2022 року.

Читайте також: Скандал зі збором коштів: в офісах правлячої партії Японії пройшли обшуки

The Independent зазначає, що це перше затримання після початку скандалу.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда замінив чотирьох ключових міністрів свого кабінету у відповідь на політичний скандал із незаконними зборами коштів, до якого потрапила найбільша фракція правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-