Конкурент Трампа на президентських виборах хоче виходу США з НАТО

Конкурент Трампа на президентських виборах хоче виходу США з НАТО

Укрінформ
Один із претендентів на президентську номінацію від Республіканської партії США Вівек Рамасвамі непублічно заявив, що, ставши президентом, він виведе США з НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Кандидат від Республіканської партії Вівек Рамасвамі заявив багатьом людям, що він виведе США з НАТО якщо стане президентом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у жовтні минулого року Рамасвамі сказав цьому ж виданню, що ідея виходу США з НАТО може бути "розумною", але прямо не підтримав ідею виходу Вашингтону з Альянсу.

Втім, кандидат від республіканців, який також пропонував вивести США з ООН, зазначає Politico, у приватному житті дотримується думки, що вже давно настав час вивести США з НАТО.

Відповідаючи на запитання про ці його непублічні коментарі, речниця кампанії кандидата в президенти Рамасвамі Тріша Маклафлін відмовилася прямо коментувати, що той робитиме стосовно НАТО, але не заперечила його позицію.

Читайте також: Трамп у разі перемоги планує взяти під контроль мін’юст і помститися критикам - ЗМІ

"Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників по НАТО не виконують своїх зобов'язань щодо військових інвестицій, та, за необхідності, перегляне нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після Холодної війни невиправдано збільшив ризик великого конфлікту з РФ", – сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Рамасвамі в журналі The American Conservative написав, що виступає за передачу Москві окупованих територій та проти вступу України в НАТО. Це саме він заявив на дебатах між претендентами від республіканців 23 серпня.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-