Літак Трюдо зламався під час його закордонної відпустки

Літак Трюдо зламався під час його закордонної відпустки

Укрінформ
Під час перебування Джастіна Трюдо у відпустці за межами Канади його літак вийшов з ладу, тож по прем’єр-міністра довелося висилати іншу крилату машину.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на речницю міністерства оборони Канади Андре-Ан Полін повідомляє CBC News.

“Перший літак, що перевозив групу прем’єр-міністра, вийшов з ладу після прибуття. Другий літак доставив команду обслуговування для ремонту першого літака й залишався поблизу як запасний варіант для відльоту прем’єр-міністра на випадок потреби”, - написала Полін.

Зазначається, що Трюдо, який із родиною перебував у плановій відпустці на Ямайці, мав повернутися до Канади 4 січня. Однак 2 січня була виявлена несправність його літака, тож наступного дня з Канади вирушила команда ремонтників, яка полагодила прем’єрський літак.

Врешті-решт родина Трюдо та другий літак із технічними експертами повернулися до Канади у намічений день.

Зауважимо, що літак, який вийшов з ладу, був придбаний 2020 року.

Читайте також: Протестувальники блокували Трюдо у ресторані - вимагали припинення вогню у секторі Гази

Трюдо уже не вперше стикається з логістичними проблемами через неполадки з урядовим літаком. У вересні він мусив на два дні довше затриматися в Індії після саміту G20, оскільки одна із деталей літака вийшла з ладу.

Прем’єр-міністру Канади з безпекових міркувань заборонено літати комерційними рейсами. Однак за усталеною традицією у подорожах під час відпустки він відшкодовує державі еквівалент вартості квитків за себе та членів родини.

Фото: Paul Chiasson/The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-