Латвія може депортувати 1167 громадян РФ

Латвія може депортувати 1167 громадян РФ

Укрінформ
Депортація з Латвії загрожує 1167 громадянам РФ, які не виконали вимог поправок до закону про імміграцію та не надали документи для отримання посвідки на проживання в країні, згідно з  інформацією з латвійської Дирекції у справах громадянства та міграції (PMLP).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція LETA.

"До кінця грудня минулого року зібрана PMLP інформація показала, що щонайменше 1213 російських громадян, які не виконали вимог поправок до Закону про імміграцію та не подали документи для оформлення посвідки на проживання в країні, можуть бути депортовані з Латвії", - йдеться у повідомленні.

На останіми даними, депортувати мають 1167 осіб, оскільки отримано інформацію про те, що 46 осіб більше не перебувають на території Латвії.

Інформація, зібрана до кінця грудня, показала, що серед депортованих близько половини чоловіки та стільки ж жінки. Зокрема, буде депортовано 789 осіб віком понад 60 років.

Читайте також: Латвія цьогоріч і далі укріплюватиме кордон із РФ та Білоруссю

З числа осіб, які прострочили термін зміни статусу проживання у Латвії, до 30 листопада документи на отримання посвідки на проживання подали 1344 особи.

Громадяни РФ, які мають поважні причини не складати тест з латиської мови, зможуть подати документи на дозвіл на проживання до 31 березня 2024 року.

Вид на проживання у Латвії буде видаватися терміном на два роки. Процес депортації російських громадян, які проживають у Латвії й не подали документи для отримання посвідки на проживання, буде дуже складним та обтяжливим, визнала очільниця PMLP Майра Розе.

Закон про імміграцію передбачає, що термін дії постійного посвідки на проживання, виданого громадянам РФ, закінчився у вересні 2023 року.

Читайте також: Латвія передала Україні конфісковані у нетверезих водіїв авто майже на мільйон євро

Щоб проживати у Латвії, їм потрібно було подати заяву на набуття статусу постійного мешканця ЄС, але для його отримання їм необхідно було надати до PMLP сертифікат про знання національної мови на мінімальному рівні та наявність певних фінансових ресурсів.

Як повідомлялося, на початку цього року з Латвії планують видворити щонайменше 1213 громадян РФ, які не виконали вимоги поправок до Закону про імміграцію та не надали документи для оформлення посвідки на проживання в країні.

Фото: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-