Снігопад у Швеції заблокував на трасі 1000 автомобілів

Снігопад у Швеції заблокував на трасі 1000 автомобілів

Укрінформ
У Швеції зранку середи через сніг почалися затори на головній автомагістралі E22, траса стала непрохідною в обох напрямках між Хорбі та Крістіанстадом, а сотні автомобілів застрягли у снігових заметах.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Снігоочисна техніка прибула в середу ввечері, а поліції і рятувальникам довелося працювати всю ніч, щоб звільнити людей, які застрягли в пастці з 1000 автомобілів на головній дорозі в районі Скане на півдні Швеції.

Крім того, була задіяна армія, щоб доставити їжу і воду людям, які опинилися в пастці.

Рятувальники повідомили, що всі люди, які подорожували автомобілями, були евакуйовані, і лише водії вантажівок залишилися в своїх транспортних засобах до ранку четверга. Рятувальники повідомили, що дозволять евакуйованим власникам авто повернутися до своїх автомобілів трохи згодом.

"Проблема в тому, що йде такий сильний сніг, що дорога вкривається снігом вже через півгодини після того, як її почистили", - сказала речниця поліції Евеліна Олссон.

В поліції повідомили, що ситуація починає поліпшуватися, але додали, що дорога буде розчищена не раніше ранку п'ятниці.

У четвер вранці в регіоні Скане було скасовано рух автобусів і поїздів, а влада закликала людей уникати поїздок без крайньої необхідності.

Читайте також: На південному сході Туреччини випало до 6 метрів снігу

Хаос на дорогах стався на тлі різкого падіння зимових температур у північних країнах.

Надзвичайно холодна погода уразила частини Швеції, Фінляндії та Норвегії, а снігові бурі в Данії залишили водіїв у пастці на автомагістралі поблизу Орхуса з середи.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії та Швеції у вівторок зафіксовано найнижчу температуру цієї зими - стовпчики термометрів подекуди опустилися нижче -40°С.

Фото: JOHAN NILSSON/EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-