Північно-Західну Європу накрили повені та снігопади

Північно-Західну Європу накрили повені та снігопади

Укрінформ
У середу північно-західна частина Європи намагалася подолати наслідки атлантичних штормів у вигляді дощів і снігу, тоді як північна Скандинавія зазнала екстремальних холодів.

Про це пише Reuters, передає Укрінформ.

На півночі Франції рятувальні бригади допомагали евакуювати мешканців із затоплених будинків у містечку Арк в департаменті Па-де-Кале, регіоні, який після сильних злив затопило вдруге за два місяці. В регіоні ввели червоний рівень небезпеки. Очікується, що за кілька годин випаде ще 20-40 міліметрів опадів, а річка Аа може вийти з берегів.

У Норвегії, у південному місті Крістіансанн, повідомили, що закрили школи і скасували всі громадські автобуси після сильного снігопаду.

Пором, що прямував з Норвегії до Данії з близько 900 пасажирами на борту, не зміг пришвартуватися в Копенгагені через шторм і чекав на послаблення вітру, хоча, за повідомленнями судноплавної компанії DFDS, це може статися не раніше ранку четверга.

Той самий шторм, що отримав назву "Хенк" по обидва боки Північного моря, у вівторок приніс шторми і зливи в деякі райони Англії та Уельсу, спричинивши відключення електроенергії, перебої в русі поїздів і закриття головних доріг через затоплення. Дерево, що впало, призвело до загибелі одного автомобіліста на південному заході Англії.

Читайте також: На південному сході Туреччини випало до 6 метрів снігу

У бельгійській провінції Східна Фландрія у вівторок загинула 59-річна жінка, на яку впав паркан під час сильних злив, повідомила в середу місцевий губернатор Каріна Ван Каутер.

За повідомленнями Шведського метеорологічного управління, в арктичному селі Квіккьокк зафіксована нічна температура -43,6 за Цельсієм, найхолодніша температура у Швеції в січні за останні 25 років.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії двоє лижників потрапили під лавину на гірськолижному курорті у Муоніо. У регіоні дув сильний вітер, а температура становила близько 23° морозу.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-