У Литві перевіряють громадян, пов'язаних із підсанкційними росіянами

У Литві перевіряють громадян, пов'язаних із підсанкційними росіянами

Укрінформ
Департамент міграції Литви веде перевірку громадян, яких підозрюють у зв'язках з особами, включеними до санкційних списків Євросоюзу.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

До перевірки громадян вдалися після того, як з'ясувалося, що двоє дітей російського мільярдера Романа Абрамовича мають литовські паспорти і, можливо, допомогли батькові обійти міжнародні санкції.

Глава відомства Евеліна Гудзінскайте повідомила, що не може назвати загальну кількість таких людей у Литві, адже розслідування ще триває. За її словами, перевірку, яка стосується тисяч осіб, планують завершити в січні.

"Ми тестуємо автоматизовані рішення. Ми не можемо проводити розслідування випадків, а просто звузили рамки розслідування - перевіряємо ті дані, які є в наших реєстрах. Якщо ми за даними наших реєстрів визначимо, що якісь зв'язки є, то ми ці зв'язки перевіримо", - пояснила вона.

Читайте також: У Литві трьох громадян судитимуть за дії проти держави і схвалення міжнародних злочинів

За даними литовського МВС, щойно Департамент міграції визначить, скільки родичів осіб, які потрапили під санкції ЄС, мають литовське громадянство, перед іншими відомствами буде поставлено завдання оцінити, чи не беруть вони участь у схемах обходу санкцій.

У міністерстві також повідомили, що наразі доопрацьовують поправки до закону, які передбачають можливість позбавлення громадянства, набутого не тільки як виняток, а й за походженням. Зокрема МВС звернулося до Департаменту держбезпеки з проханням перевірити 800 іноземців, яким як виняток було надано литовське громадянство.

Читайте також: МВС Литви з’ясовує, як діти Абрамовича отримали литовські паспорти

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте та голова Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте підтвердили наявність у дітей російського мільярдера Романа Абрамовича литовського громадянства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-