Трамп подав апеляцію на рішення штату Мен заборонити йому участь у праймеріз

Трамп подав апеляцію на рішення штату Мен заборонити йому участь у праймеріз

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп подав апеляцію у зв’язку з постановою держсекретаря штату Мен, яка заборонила йому брати участь у голосуваннях на президентських праймеріз.

Про це йдеться в повідомленні АР, передає Укрінформ.

«Трамп, чия кандидатура від Республіканської партії може опинитися під загрозою, оскаржив рішення демократки Шенни Беллоуз від штату Мен, яка стала першою держсекретаркою штату в історії, що заборонила балотуватися на посаду президента», - зазначається в повідомленні.

В апеляційному позові Трамп стверджує, що Беллоуз не мала повноважень виносити таке рішення проти нього.

Читайте також: Другий штат США заборонив Трампу брати участь у місцевих праймеріз

Очікується, що експрезидент незабаром оскаржить аналогічну заборону Верховного суду штату Колорадо. Ця апеляція надійде до Верховного суду США, а позов Беллоуз буде оскаржено у Вищому суді штату Мен.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Беллоуз формально усунула Трампа з праймеріз. Раніше Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про видалення експрезидента зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії через його роль у заворушеннях 6 січня 2021 року.

Читайте також: ФБР розслідує погрози суддям, які дискваліфікували Трампа з виборів у штаті Колорадо

В обох випадках вказувалося на 14-ту поправку до Конституції США, прийняту після Громадянської війни в 1868 році. Вона, зокрема, забороняє особам, які раніше присягалися підтримувати Конституцію, а потім вдалися до повстання чи заколоту, обіймати в майбутньому вищі виборні посади. Водночас поправка наділяє Конгрес США повноваженнями скасувати такі обмеження, якщо це підтримають дві третини членів кожної палаті.

Фото: Al Drago / Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-