ФБР розслідує погрози суддям, які дискваліфікували Трампа з виборів у штаті Колорадо

ФБР розслідує погрози суддям, які дискваліфікували Трампа з виборів у штаті Колорадо

Укрінформ
Представники ФБР співпрацюють з правоохоронними органами Колорадо у зв’язку з погрозами на адресу суддів Верховного суду штату, які минулого тижня постановили усунути Дональда Трампа з президентських виборів у 2024 році.

Про це йдеться в понеділок у повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«ФБР знає про ситуацію та співпрацює з місцевими правоохоронними органами», - заявила офіцер зі зв’язків із громадськістю ФБР Віккі Мігоя у відповідній заяві.

Вона зазначила, що Бюро «активно розслідуватиме будь-які погрози або застосування насильства» з боку екстремістські налаштованих осіб незалежно від мотивації.

За інформацією телеканалу, йдеться про риторику на екстремістських онлайн-форумах, що може містити відчутні погрози державним службовцям. Зокрема, там лунали заклики розкрити особисту інформацію про чотирьох суддів, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа з голосувань на праймеріз.

Читайте також: Колишній адвокат Трампа оголосив себе банкрутом після штрафу у $150 мільйонів

Один із користувачів ультраправого веб-сайту, який підтримує Трампа, у цьому зв’язку написав: «Усі щури в мантіях повинні бути повішені». Інші дописи містили непрямі заклики до громадянської війни, а також тривожні насильницькі висловлювання.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про виклбючення Дональда Трампа зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії наступного року. Суд послався на 14-ту поправку Конституції США, яка забороняє участь у виборах для осіб, які колись уже складали присягу на державних посадах, однак потім вдавалися до заколотів чи повстань. У цьому зв’язку вказується на роль Дональда Трампа у повстанні 6 січня 2021 року, коли його прихильники захопили Конгрес США.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-