У Туреччині заявили про затримання 34 підозрюваних у шпигунстві на користь Ізраїлю

У Туреччині заявили про затримання 34 підозрюваних у шпигунстві на користь Ізраїлю

Укрінформ
У восьми провінціях Туреччини, в т.ч. у Стамбулі, у рамках проведеної операції, було затримано 34 осіб, яких підозрюють у роботі на службу зовнішньої розвідки Ізраїлю “Моссад”.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал NTV.

“В ході операції, проведеної спільно Національною розвідувальною організацією і головним управлінням безпеки, було затримано 34 людини, яких підозрюють у роботі на “Моссад”, - повідомив телеканал.

Розслідуванням Генеральної прокуратури було встановлено, що Служба зовнішньої розвідки Ізраїлю “Моссад” мала на меті здійснювати такі дії, як розвідка, переслідування та викрадення іноземних громадян, які проживають у Туреччині, і для цього планувала залучати затриманих осіб.

Нині триває розшук ще 12 підозрюваних.

Як зазначає телеканал, представники ізраїльської розвідки зв’язувалися з підозрюваними через соціальні мережі та просили їх стежити за визначеними людьми з числа ізраїльських і палестинських активістів, які працювали на користь Палестини. Отримана в результаті стеження інформація передавалася в Ізраїль.

Читайте також: У ХАМАС заявили, що кількість загиблих у секторі Гази перевищила 22 тисячі

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Туреччина попередила Ізраїль про серйозні наслідки у разі полювання на ватажків терористичного угруповання ХАМАС на її території. Пезидент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що ніколи не визнає ХАМАС терористичною організацією.

Фото: DHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-