У ХАМАС заявили, що кількість загиблих у секторі Гази перевищила 22 тисячі

У ХАМАС заявили, що кількість загиблих у секторі Гази перевищила 22 тисячі

Укрінформ
Підконтрольне угрупованню ХАМАС міністерство охорони здоров'я Гази стверджує, що від початку бойових дій загинули 22 185 палестинців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зокрема, за даними цієї структури, протягом останніх 24 годин щонайменше 207 людей загинули та 338 дістали поранення у секторі Гази.

CNN звертає увагу, що не може незалежно підтвердити цифри, надані міністерством охорони здоров’я Гази, через обмежений доступ до регіону. У своїх повідомленнях угруповання ХАМАС не розрізняє цивільних осіб і бойовиків.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: Ізраїль вночі завдав ракетних ударів по Сирії

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю відновила бойові дії на повну силу після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу 30 грудня заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС триватиме ще багато місяців.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-