Польща вимагає в Росії пояснень через ракету, що порушила повітряний простір

Польща вимагає в Росії пояснень через ракету, що порушила повітряний простір

Укрінформ
У п’ятницю ввечері до МЗС Польщі було викликано тимчасового повіреного у справах РФ в РП Андрія Ордаша з приводу порушення російською ракетою повітряного простору країни.

Як повідомляє МЗС РП, у ноті Варшава вимагає від Москви пояснень інциденту щодо порушення повітряного простору Польщі російською ракетою, передає Укрінформ.

Як зазначається, у п’ятницю ввечері заступник глави МЗС РП Владислав Бартошевський вручив тимчасовому повіреному у справах РФ в в РП Осташу ноту, в якій МЗС “вимагає пояснити інцидент із порушенням повітряного простору Польщі крилатою ракетою і негайно припинити таку діяльність".

Згодом Бартошевський повідомив журналістам, що в розмові з російським дипломатом він наголосив: у випадку повторення такого роду тестування обороноздатності Варшава відреагує “швидко й ефективно”. Він зазначив, що якби ракета трохи далі залетіла на територію РП, то її відразу збили б.

Польський дипломат підкреслив, що Росія здійснює схожі провокації щодо країн Балтії і Фінляндії.

Бартошевський також повідомив, що Польща на даний момент поки не планує якихось подальших дій.

Він зазначив, що у Варшаві мають інформацію, якою була ракета, що порушила повітряний простір Польщі, але ця інформація є таємною.

Читайте також: Польська поліція не виявила слідів падіння ракети і завершила пошуки

Як повідомляв Укрінформ, Оперативне командування Збройних сил Польщі поінформувало, що у повітряний простір Польщі з боку України сьогодні вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу на схід від міста Замосць.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-