У Британії представили нові пам’ятні монети 2024 року

У Британії представили нові пам’ятні монети 2024 року

Фото
Укрінформ
Королівський монетний двір Великої Британії у четвер оприлюднив світлини нових монет на 2024 рік із п’ятьма новими дизайнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

«З наближенням нового року ми раді представити п’ять нових дизайнів пам’ятних монет у 2024 році, відзначаючи деякі з найважливіших моментів і ювілеїв, які відбудуться (у наступному році – ред.)», – сказала Ребекка Морган, директорка відділу пам’ятних монет Королівського монетного двору.

У Британії представили нові пам’ятні монети 2024 року / Фото: PA

Набір 2024 року включатиме монету з Букінгемським палацом номіналом 5 фунтів стерлінгів; монету до 150-річчя від дня народження Вінстона Черчилля та монету з нагоди 200-річчя Національної галереї номіналом 2 фунти стерлінгів; монету з нагоди 200-річчя благодійної організації RNLI, яка займається порятунком людей на воді, та монету команд Великої Британії на Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року номіналом 50 пенсів.

Згідно із позицією Королівського монетного двору, пам’ятні монети є сувеніром і не підлягають використанню у звичайному грошовому обігу.

Читайте також: У Нацбанку презентували памятну монету «Рік Дракона»

Набори нових пам’ятних монет будуть доступними для придбання на сайті Королівського монетного двору з 2 січня за ціною 34,50 фунтів стерлінгів. Клієнти зможуть обрати вид монет – із базовим покриттям або з дорогоцінними металами.

Королівський монетний двір регулярно випускає щорічні набори монет, починаючи з 1971 року.

Як повідомлялося, у жовтні Королівський монетний двір Великої Британії представив нову колекцію монет із зображенням короля Чарльза III та флори і фауни різних частин країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-